2009. október 4., vasárnap

Májragu leves

Gyerekkoromban ki nem állhattam a májat. Mármint a sertésmájat, mert a kacsa, - libamájba bele tudtam volna fulladni. Most, hogy elszállnak fölöttem az évek, az ízlésem is változik, egyre gyakrabban készül májas étel a konyhámban. Zalában ez a fajta leves főleg a disznóölések beköszöntő levese volt, Édesanyám csodásan készítette, és most sikere van a családomnál is.
Hozzávalók: 20 dkg sertésmáj felkockázva, vöröshagyma, sárga és fehér répa, krumpli, rizs, olaj, só, bors, majoranna, zellerzöldje, lestyán, liszt
A vöröshagymát olajon megfuttatom. Hozzáadom a felkockázott zöldségféléket és fedő alatt megpárolom.Majd beledobom a májat, fehéredésig kevergetem,miközben hozzáadom a fűszereket. Megszórom liszttel, őrölt paprikával és felengedem. Ízlés szerint sózom, és levesbetétnek hozzáadom a rizst.A Mama és Jarjarka fagylaltoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése