Hozzávalók: 30 dkg borsó, pár szál petrezselyem zöld, só, 1 teáskanál cukor, olaj, 1 evőkanál liszt, őrölt paprika, tej.
A borsót sós vízben fedő alatt megfőztem. Olajba dobtam a cukrot, kissé karamellizáltam, majd hozzáadtam a lisztet. Óvatosan készítettem a rántást, hogy ne barnuljon meg. Dobtam rá kevés őrölt paprikát és tejjel felengedtem. Összekevertem a borsóval, majd felforraltam. A gáz lekapcsolása után szórtam bele az apróra vágott petrezselyem zöldet,hogy íze, vitamin tartalma megmaradjon.
A borsót sós vízben fedő alatt megfőztem. Olajba dobtam a cukrot, kissé karamellizáltam, majd hozzáadtam a lisztet. Óvatosan készítettem a rántást, hogy ne barnuljon meg. Dobtam rá kevés őrölt paprikát és tejjel felengedtem. Összekevertem a borsóval, majd felforraltam. A gáz lekapcsolása után szórtam bele az apróra vágott petrezselyem zöldet,hogy íze, vitamin tartalma megmaradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése