

Vasárnap korán ébredtünk, elugrottunk a Mamához Jarjarkáért. - Kaptam finom friss zöldborsót, kifejtve!- Kiugrottunk e temetőbe, mert gyönyörűek Mama liliomai és biztosan kibicegett volna rossz lábaival, így megelőztük, hogy megerőltesse magát. Hazaérve hozzám gyorsan nekiugrottunk a főzésnek. Gyöngyvér a töltelékeket készítette, én a palacsintát sütöttem.
Készült Hortobágyi, juhtúrós, és márványsajtos változat.
Hortobágyihoz 30 dkg darált húsból készült pörkölt. Juhtúrós: 6 dkg juhtúró, 1 csokor kapor, 2 kanál tejföl. Márványsajtos: 5 dkg márványsajt,2 kanál tejföl, vörös és fokhagyma szár.
A túrós, sajtos palacsinták töltelékébe kevertünk 10 dekányi sonkát is, elvégre minél összetettebb az íz, annál finomabb.
Amíg mi főztünk, Feri füvet nyírt, és délre kész is lett az ebéd.

Ellenőrző körúton.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése