2010. június 15., kedd

PurPur kenyér, PurPur búza

Valami kenyérfélét akartam venni, de már nem volt hangulatom a Tesco-s zsemléhez, így a buszvégállomáson betértem a Harnyas pékségbe, valami egészséges kenyérféléért. Két barátságos fiatalember szolgálta ki a számos vevőt, de kérdésemre készségesen adtak információt és mutatták meg a választékot. a PurPur kenyér mellett döntöttem, bár az ára kissé húzós 380,-Ft a fél kiló. Az alábbi ismertető a kenyeres zacskó hátoldaláról származik.

PurPur a" másmilyen " teljeskiőrlésű kenyér PurPur búzából

A ritka és kevesek által ismert PurPur búzából előállított liszt más az ízében, tartalmában a hagyományos lisztekhez képest. A PurPur búza bíbor színezete tipikus külsőt kölcsönöz a kenyérnek (innen ered a neve is:PurPur = bíborlila).

A PurPur kenyeret teljes kiőrlésűlisztből és rozsból állítják elő.Magas értékű összetevői mint pl.a ballasztanyagok és az Anthocyane-ok - amiket a PurPur búzaszem külső rétege tartalmaz - belekerülnek a PurPur kenyérbe is. Ez megmutatkozik erős, ropogós héjában, zaftos bélzetében és frisseségében.

A PurPur egy, a génbankokban felkutatott és újratermesztett ősbúza, amely kiváló élettani hatásai miatt lehet napjaink egyik jelentős eredménye az élelmiszeripar területén.
A PurPur búzaszemek 10-szer annyi Anthocyane-t tartalmaznak, mint a hagyományos búzaszemek.
Az Anthcyane jelentős mértékeben megköti a jelen kor szennyezett környezete és a helytelen táplálkozás miatt szervezetünkben felhalmozódott szabadgyököket, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a daganatos betegségek kialakulásához, valamint gyorsítják a sejtek öregedését. Így ehát a PurPur búzából készült termékek fogyasztása hozzájárulhat az egészséges életvitelhez.

PuPur-íz.
A PurPur búzát soha nem termesztették nagy mennyiségben, így évszázadokon keresztül is természetesen maradt fent. Így ízlik mindenkinek. A PurPur búza erős fűszeres íze a PurPur kenyérben tökmaggal és dióval van kiegészítve. Az eredmény: diós, zaftos, teljes íz.

PurPur-hatás.
A bíbor szín különleges tartalmat jelez. Az anthocian, (anthos=virág, cyanos= kék) mely a PurPur búza héjszerkezetében található, a kenyérnek félreismerhetetlen színű ismertetőjegyet kölcsönöz. Az anthociant a másodlagos növénytartalmú anyagok csoportjába sorolják, melyek javára írnak az emberi testre ható sok pozitív tulajdonságot. Az anthocian tartalom a PurPur búzában hozzávetőleg 10 szer magasabb, mint a hagyományos kenyérlisztben.
Az anthocian szolgálja a természetes sejtvédelmet, mivel ez antioxidativ hatású és az ártalmas szabad gyököket leköti.

Érdeklődő, és számolgató fehérnép vagyok, és vacsora után kiszámoltam - ja, tele gyomorral, megfelelő vércukorszinttel már könnyű, - hogy nem rajtam fog meggazdagodni az, aki kitalálta ezt a terméket, valamint az egészség megóvást meglovagoló reklámot. A neten böngészve rájöttem, más is erre a következtetésre jutott. Íme egy vélemény. Én pedig a jövőben, ha egészséges kenyeret akarok enni, sütök magamnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése