2009. augusztus 11., kedd

Sziciliai paradicsomos kagyló tészta



Ma ismételten késő értem haza, így lányomra maradt a vacsora és a holnapi ebéd megalkotása.
Mikor lányom 7 évvel ezelőtt néptáncosként Szicílián járt sokszor kaptak ilyen ételt, nagyon ízlett neki, és ma végre megalkotta. Nagyon jól sikerült, tehát felvesszük az étlapra, azzal a kiegészítéssel, hogy hús kedvelő him neműeknek, készítünk mellé rántott húst.
Hozzávalók: Kagylótészta, 1 fej vöröshagyma, 2 nagy gerezd fokhagyma, só, bors,friss bazsalikom, oregano, majoranna,reszelt parmezán, 3 nagy paradicsom, kb. 30 dkg , 1 dl paradicsom lé,tabasco szósz, fűszeres olíva olaj, cukkini
Kevés olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összemorzsolt fokhagymát. Lehúzzuk a paradicsom héját és apró kockára vágjuk, azt is hozzáadjuk.Megvárjuk, hogy levet ereszt és fűszerezzük, beletesszük a paradicsom levet - házi befőzés - amibe keverünk egy kávés kanál keményítőt. Tabasco szósszal megadjuk a szósz kellő pikantériáját , majd beleforgatjuk a kifőzött kagylótésztát.
A cukkinit uborkareszelőn hosszú csíkokra vágjuk, kevés olajon megsütjük, majd sózzuk, borsozzuk .
A a sült cukkinit ráhalmoztuk a tetejére, fűszerolajjal meglocsoltuk és parmezánnal megszórva serpenyőben tálaltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése