2009. augusztus 11., kedd

Minestrone

Levesesek vagyunk, így hétvégén mindig készítünk valami levest. Imádjuk a zöldségeket, így nyáron kiélhetjük magunkat. Szerencsére Édesanyámnál és szomszéd asszonyomnál bőven terem hozzávaló, így variálhatunk. A mostani leves alap ötletét a hűtőben szomorkodó póréhagyma adta, aztán a többi zöld féle ötletszerű volt, de nagyon ízletesre sikerült.



A póréhagyma halványzöld részét apróra vágjuk, és olíva olajon megpároljuk. Hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát, apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, zeller szárat, kockára vágott krumplit,lestyán friss hajtását, zöldhagyma szárát, zöldbabot,kockára vágott hámozott paradicsomot, paprikát. Mindezt megdinszteljük. Megszórjuk kevés liszttel, piros paprikával. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és szórunk bele kevés kakukk füvet, és felforraljuk.
Nem főztem bele tésztát, de vacsorára dúsítottam kevés felkockázott párolt csirkemellel.
Reszelt sajttal, kevés tejszínnel tálaltuk.

Fotózni elfelejtettünk, ezért innen csentük a képet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése