Sokat beszélnek arról, hogy országunkban nagyon kevés halat fogyasztanak. No, most mi egy kicsit javítani akartuk a statisztikát. Ha sikerül hozzájutnom a Pangaus nevű tengeri halhoz, akkor pár csomaggal bevásárolok. Nincs tömény hal íze, kellemes, könnyű aromájú és változatosan készíthető.
Mi a lányommal általában pároltan készítjük, energia és idő takarékosan. Sőt, a mosogatással is spórolunk, mert a fövő rizsre rakjuk a pároló edényt. Általában 20 perc alatt tálalható a vacsora.
A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk. A mélyhűtött halat megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és borssal, hal fűszerkeverékkel megszórjuk. Pároló edénybe téve a rizs fölött lefödve a rizzsel együtt elkészül. Tálaláskor kevés olíva olajjal meglocsolhatjuk.
Mi általában kapros, fokhagymás joghurttal szeretjük.
A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk. A mélyhűtött halat megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és borssal, hal fűszerkeverékkel megszórjuk. Pároló edénybe téve a rizs fölött lefödve a rizzsel együtt elkészül. Tálaláskor kevés olíva olajjal meglocsolhatjuk.
Mi általában kapros, fokhagymás joghurttal szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése