2009. február 16., hétfő

Avokadó krém

Imádom az avocadót, és ha sikerül hozzájutnom, akkor gyomorrontásig tudom enni. Csak az nem jut el kicsi agyamig, hogy a nálunk kapható avocadó miért harmad akkora, mint amit a lányom barátja hozott Németországból. Ismerve szenvedélyemet hozott puhát és kevésbé érettet is, így több alkalommal is készíthettem ezt az egészséges ételt.
Egy avocadót kettévágunk, a bőrét lehúzzuk.Villával összetörjük, citromlével, 2 gerezd fokhagymával, sóval és 2 kanál olivaolajjal összekeverjük. Pirított kenyérrel fogyasztjuk.
Ha az avocadó éretlen, csomagoljuk ujságpapírba és pár nap alatt megpuhul.

2 megjegyzés:

  1. Én úgy tudom, hogy a papírzacskóba téve egy almát is kell mellé tenni,így puhul meg.

    VálaszTörlés
  2. Nyilván azért kisebb az itthon kapható, mert ekkorára van fizetőképes kereslet.

    VálaszTörlés