2009. február 8., vasárnap

Hogyan ne fogyózzunk:Túrós pogácsa


Miután a gulyás igazából pogácsával, vagy lángossal izlik, valamint a múlt heti valóban fogyókúrás vacsora anyagokból maradt kb 30 dkg túró, a takarékoskodás, valamint az élvezetek jegyében megalkottuk a pogácsát is.

Langyos vízben felfuttattunk 2 dkg élesztőt, abba jött a 30 dkg túró, kb 35 dkg liszt, 1 teáskanálnyi só,késhegynyi őrölt kömény, valamint ugyanennyi őrölt bors, és 2/3 tojás. A maradék 1/3 épp elég volt a pogik megkenéséhez szépészetből kifolyólag, valamint kb 3 dkg füstölt sajt szintén csak az élvezetek kedvéért.

Az alapanyagok összedolgozása és megkelesztése után kb 1,5 cm vastagságura sodortam a tésztát, éles késsel, -ahogy még nagyanyámtól tanultam -szépen kockásítottam a tetejét, majd megkentem a maradék tojással. Mivel pogácsaszaggatóm csak apró méretű van, és a lányom barátja a nagyobbacska pogácsákat szereti, így segíts magadon az Isten is megsegít -felkiáltással a megfelelő méretű vékonyszélű pohárral szaggatunk pogácsát.

Mivel a tepsi mosogatása sem tartozik a kedvelt elfoglaltságok közé ,a lányom sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatta a füstölt sajttal megkoronázott finomságot. Előmelegített sütőben közepes lángon 20 perc alatt elkészült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése