A mai vacsoránk a gyorsaság, a diéta és a takarékoskodás jegyében készült. Miután a lányom már második napja kinlódik valami virussal, amitől az ételre gondolni sem nagyon akar, ezért gondoltam hátha valami könnyű, gyomorkimélő vacsora jót tenne neki.
A másik indíték pedig az volt, hogy a szekrényben lapult 4 db tegnapi zsemle, amit ugye jóízűen már senki sem enne meg.
A harmadik ok pedig, hogy a munkahelyemen a szerda a hosszú nap.
A másik indíték pedig az volt, hogy a szekrényben lapult 4 db tegnapi zsemle, amit ugye jóízűen már senki sem enne meg.
A harmadik ok pedig, hogy a munkahelyemen a szerda a hosszú nap.
Töltött zsemle:
A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A belüket kitépkedjük és tálba rakjuk. Hozzáadunk egy egész tojást, 2 kanál cukrot, vanilia aromát, egy evőkanál búzadarát, kb fél dl tejet és 25 dkg túrót-ha több van az sem baj- összekeverjük.
A kivájt zsemlék belsejét átitatjuk tejjel, kivajazott tepsibe helyezzük és megtöltjük a keverékkel.
Visszarakjuk a szintén tejjel átitatott tetejét, amire egy késhegynyi vajat teszünk és forró sütőben 15 perc alatt kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése