Ma szabin voltam, ami azt is jelenthette volna, hogy valami nagyon időigényes ételt készítek, de bevallom töredelmesen, hogy rém pocsékul éreztem magam, így csak délután négy körül éreztem ingerenciát a vacsoraalkotáshoz. Abban már tegnap megállapodtunk a lányommal, hogy halat eszünk, így az már dél óta a pulton olvadozott. Nagyon szeretjük mindketten a pangasius halat, akár mélyhűtött formájában is, bár meg kell, hogy említsem - frissen sokkal finomabb.
A serpenyőt felforrósítottam, kevés fűszerolajat öntöttem bele, megpirítottam benne egy fél chilit,majd beleraktam a haldarabokat.Hirtelen összekapattam mindkét oldalát, majd sóztam, borsoztam. Kevés citromlével meglocsoltam és a mélyhűtőmből egy kanálnyi összevágott kaporral megszórtam.
A citromlé helyett bort akartam eredetileg használni, de nem találtam itthon fehérbort, a vörös meg mint tudjuk- nem illik a halhoz. Szeltem bele még egy nagyobb gerezd fokhagymát és közel 10 perc alatt elkészült. Kiszedtem a halakat egy tányérra, és a serpenyőben visszamaradt léhez kevertem fél pohárnyi kefirt, amit kicsit kiforraltam, majd visszahelyeztem a szószba a halszeleteket. Rizzsel tálaltam.
A serpenyőt felforrósítottam, kevés fűszerolajat öntöttem bele, megpirítottam benne egy fél chilit,majd beleraktam a haldarabokat.Hirtelen összekapattam mindkét oldalát, majd sóztam, borsoztam. Kevés citromlével meglocsoltam és a mélyhűtőmből egy kanálnyi összevágott kaporral megszórtam.
A citromlé helyett bort akartam eredetileg használni, de nem találtam itthon fehérbort, a vörös meg mint tudjuk- nem illik a halhoz. Szeltem bele még egy nagyobb gerezd fokhagymát és közel 10 perc alatt elkészült. Kiszedtem a halakat egy tányérra, és a serpenyőben visszamaradt léhez kevertem fél pohárnyi kefirt, amit kicsit kiforraltam, majd visszahelyeztem a szószba a halszeleteket. Rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése