
A hűtőből most épp sertéshús huppant az ölembe, így az alapanyag adott volt, és hála az égnek a menyemtől örököltem egy wok-ot, tehát minden adott volt az ebédhez.
Csíkokra vágtam a húst, majd az alábbi keverékben pácoltam: tejföl, chili paszta. A pasztát egy indiai boltban vettem, de a cseresznyepaprika krém is jó.
Pár óra pácolás után kevés olajon megpirítottam a húsokat, majd kiszedtem egy tányérra.
A maradék olajban megdinszteltem két fej vöröshagymát, három gerezd fokhagymát és 2 kanálnyi curry massalát. Hozzáadtam a húsokat és egy pohárnyi joghurtot. Sóztam és még dobtam hozzá kevés köményt.
Míg a hús fődögélt, addig elkészítettem a burgonyagombócot. Két hideg főtt krumplit lereszeltem, adtam hozzá sót, borsot, egy tojást és kevés vizet. Összegyúrtam, majd diónyi gombócokat formáztam belőle lisztes kézzel. Forró sós vízben kifőztem.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése