2009. december 16., szerda

Rakott hús olaszosan

"Bronz szombat" lévén ma az Édesanyám alkotta az ebédet. Mi a lányommal bevásároltunk, ez alatt az idő alatt a Mama vigyázott Jarjarkára és finom ebéddel várt bennünket. Miután nagyon ízlett, és a fényképezőgép is kéznél volt - a győri Árkádban fényképezgettem, majd közreadom- így közkinccsé teszem a receptet, hisz így ünnepek táján jól jön a változatosság.
Hozzávalók: sertésszelet, só, bors, liszt, tojás, zsemlemorzsa, lila hagyma, ketchup mustár,tejföl,
sajt, zsír a tepsi kikenéséhez.
A tepsit alaposan kikenjük zsírral. A sózott, borsozott húst zsemlemorzsába, majd tojásba és végül lisztbe forgatjuk. Lerakjuk, megszórjuk karikára vágott lila hagymával. A műveletet addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A ketchupot, mustárt és tejfölt összekeverjük és leöntjük a hússzeleteket. Fólia alatt sütjük. Mielőtt tálalnánk, levesszük a fóliát, a húst bőven megszórjuk reszelt sajttal és pár percre visszadugjuk a meleg sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
A Mama házi tarhonyával tálalta. Nagyon finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése