2009. december 6., vasárnap

Győri mikulásvárás


Szombat este bementünk a lányomékkal megnézni a feldíszített várost. Óriási volt a tömeg a sétáló utcában, de azért találtunk egy forralt bort árusító helyet, sült gesztenyéssel szemben, ahol kényelmesen nézegethettük a kavargó forgatagot. A placc komfortos volt, mert nem csak belülről lettünk fűtve a fűszeres ital által, hanem elektromos kályhák is melegítettek bennünket.
Megkóstoltunk két féle forralt bort, megnyaltuk a málna, birsalma és cigánymeggy pálinkát. Ismételten megállapítottuk, hogy nem leszünk pálinkaivók. Lányom barátja bátor volt, és rászánta magát, hogy megkóstolja a forralt sört, de fintorát látva belenyaltam - és az ital élvezeti értékét mi sem mutatja jobban - majd elegáns mozdulattal a kukába pottyantottam a poharat.
E kis affér ellenére kellemes volt az este. Gyönyörködtünk a fényekben. Fényszökőkút a Széchenyi téren.Megcsodáltuk a vidám Mikulások csapatát, akik a csinos krampuszlánnyal vidáman özönlöttek végig a tömegben, majd miután leszólítottam őket egy fénykép erejéig, készségesen tömörültek formációba. Kedvességükön felbátorodtak a sétáló gyerekek, és egy pillanat alatt ellepték őket.
Vasárnap a győri motoros mikulások loptak vidám pillanatokat a győriek szívébe. A versike is az oldalról való.

Hull a pelyhes fehér hó

Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó!

Minden gyermek várva vár, akrapovic hangja száll.

Nagyszakállú télapó a motoros barátja.

Kesztyűt, bukót, protektort rejteget a zsákja.

Amerre jár reggelig, a motortank megtelik,

megtölti a Télapó ha üresen látja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése