Csípős csirkemellcsíkok grapefruitos gyümölcsraguval
Hozzávalók 2 személyre: 1 nagyobb csirkemell, olivaolaj, ketchup, szójaszósz, méz, 2 kanál Cock Brand vörös currypaszta -ha nincs, erőspaprika krém, bors.
Gyümölcsraguhoz: 2 alma, 2 grapefruit lehártyázva, mazsola, 1 dl fehérbor - Cserszegi fűszeres,
hagyma, chilipaprika, baracklekvár, gyömbér- most épp por alakban.A csirkemellett csíkokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, mézet, ketchupot, szójaszószt és a currypasztát, beleforgatjuk a csirkehúst, és letakarva hűtőben pácoljuk. Ha előre tervezzük a menüt 1-2 nappal előre pácolható.
Az almaszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kivesszük és félrerakjuk. Megpároljuk a hagymát is, és az almához adjuk. A bepácolt húst kifehéredésig sütjük, hozzátesszük a megpárolt hagymát, a gyömbért, chilit,a grape fruit levét , 1 dl bort, ha szükséges kevés vizet, lekvárt, mazsolát és lefedve kb 10 percig sütjük. Majd beletesszük a megsült almát, a grape fruit gerezdeket és összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk, néhány szebb gerezd sült almával, és grape fruittal diszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése