Miután én nem vagyok édesszájú, így az előadott sütemények csakis a gyermekeim kedvéért születtek. Édesanyám, aki kiváló szakácsnő gyakran készített császármorzsát. Mivel sosem voltam oda az édességért - és az ember azt főzi jól, amit szeret - sosem sikerült olyanra, mint amilyenre otthonról emlékeztem. Így aztán egészen addig, amig a lányom el nem kezdett főzni kimaradt ez az édesség az étlapról. Ő addig kisérletezett és mixelte a recepteket, míg olyanná nem alakult, amit elrontani sem lehet.
Hozzávalók: 3 tojás, pici só, 10 dkg cukor, 1 csomag vaniliáscukor,1 csésze tej, 1 csésze búzadara,
1 dl étolaj, citromhéj
A 3 tojás sárgáját kevés sóval, cukorral, vaniliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az 1 csésze tejet, majd a búzadarát és állni hagyjuk minimum 20 percig. Ezután belekeverjük a tojások felvert habját és a reszelt citromhéjat.
Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, beleöntjük a masszát és folyamatosan kevergetjük míg morzsás nem lesz.
Legfinomabb barack-, vagy eperlekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése