2009. március 10., kedd

Boszi nagyik praktikái 2



Miután már a csapból is a méregtelenítés, és az "élőflóra" folyik, ez eszembe juttatta "Boszi Nagyim" egyik "alapreceptjét". Mivel a méregtelenítés, és a gyógyítás a belekben kezdődik a néphit szerint, - és mint a TV reklámból tudjuk, ellenállóképességünk 70 %-a a belekben van - fontos, hogy azok működése tökéletes legyen. Erre ismert nagyanyám egy remek és mellékhatások nélküli módszert, amely kicsiknek és öregeknek egyaránt kiméletes és alkalmazható. Saját magamon és családom kisebb és idősebb tagjain is kipróbáltam - bevált.
1-2 evőkanál lenmagot reggel annyi vízbe beáztatunk, hogy ellepje. Vacsora után néhány kanál joghurt, vagy kefir hozzáadásával elfogyasztjuk. Garantált a hatás, néhány heti alkalmazás után rendszeressé teszi a bélműködést.
A lenmagot már a Kr. e. 14. században is termelték és használták gyógyszerként. Erre jó bizonyíték, hogy az egyiptomi sírkamrákban a halottak mellett találtak lenmagokat, melyeket valószínűleg útravalónak szánták a túlvilági útra. Hippokratész már Kr. e. 500 körül említi a lenmagot testi fájdalmak, hurut és hasmenés elleni gyógyszerként.
Mint láthatjuk a módszer ősrégi. A modern tudomány megállapította, hogy a lenmag rengeteg esszenciális olajat tartalmaz - többet, mint a szója. Sok értékes ásványi anyag és vitamin található benne. Jó hatással van az agy és a vese működésére, valamint az izületekre. Rendszeres használatával sok időskori probléma megelőzhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése