2011. március 28., hétfő

Gombás csirkemell

Az ötletet egy marhahúsból készült étel leírása adta, de mivel csirke volt itthon, - abból készült. Lehet, hogy majd egyszer előadom marhahúsból is, de az biztos, hogy akkor nem csiperkét fogok hozzá felhasználni.
Hozzávalók 3 adagra: fél csirkemell, 3 gerezd fokhagyma, 1 öklömnyi vöröshagyma, fűszerkeverék /saját alkotás:1 rész római kömény 2 rész /fekete, fehér,zöld, piros bors, szegfűbors,koriander pár karika chili/. 6 db közepes gomba, 2 dl főzőtejszín, 2 kanál liszt, só, egy csokor petrezselyem, 1 db citromlevél, kevés szerecsendió virág, 3 csészényi tészta, olaj.
A felaprított csirkemellet alaposan megforgatjuk a lisztben, majd forró olajon aranybarnára sütjük. Mikor már tetszetős a hús, hozzáadjuk a fokhagymát a félfőre szelt vöröshagymát, majd megszórjuk a fűszerrel. Kevés vízzel felengedjük, sózzuk és fedő alatt főzzük. Mikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát, és azzal is pirítjuk kicsit. Majd beleöntjük a tejszínt, ízesítjük az aprított citromlevéllel, petrezselyem zölddel és beledobjuk a szerecsendió virágot. /az eredeti recept szerecsen diót javasolt, de az épp nem volt itthon/ Összeforraljuk és tésztával tálaljuk. A vacsora 30 perc alatt elkészül, tehát elfoglalt háziasszonyoknak kiváló ötlet.
Nem tudom mi ez a kis virág, de örülök neki - meglepetés a kertemből:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése