

Miután a tészta megkelt, és a lányom csomagolni kezdett, vettem ki az alapanyagból egy kis adagot vacsorára. Nem volt kedvem előszedni a gyúrótáblát, hogy Édesanyámtól tanult módon, sodorva, pogácsa szaggatóval formázzam a gombóckákat, majd olajba, diós cukorba forgatva rakosgassam a sütőformába. Ezt nagyon szívesen megcsinálja az ember lánya, ha a családnak főz, de ha csak önmagának, akkor egyszerűsít. Nem bántam meg. Olajos kanállal szaggattam galuskákat, amelyeket megforgattam dióban és leraktam kivajazott jénaiba. Megcukroztam a réteget, majd következett a második réteg. A jénait hideg sütőbe tettem, közepes lángon negyven perc alatt csodálatosan magasra nőtt, és finomra sült.
Vanília sodó készült hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése