2009. május 24., vasárnap

Vasárnapi ebéd lányom módra

Már tegnap megállapodtunk, hogy a délelőttöt kaszálással és befőzéssel fogom tölteni, így az ebédfőzés lányomra maradt. Az gondolom már nyilt titok, hogy szeretjük a krémleveseket, így ma Brokkoli krémleves készült Zöldfűszeres - túrós-sonkás palacsintával.
Brokkoli krémleves
A brokkolit feldaraboljuk, a szárát, ahol már fás meghámozzuk, és egy szem krumplival együtt fele víz, fele tej - mi 1,5 %-os tejet használunk mindenhez - keverékében kevés sóval, egy gerezd fokhagymával feltesszük főni. Amikor kész leturixoljuk és tejföl-joghurt keverékkel kevés liszttel behabarjuk. Mégegyszer felforraljuk, ha kell sózzuk és borsozzuk. Croutons-sal , reszelt sajttal tálaljuk.
Zöldfűszeres -túrós-sonkás palacsinta

A hozzávalókat habverővel simára keverjük és kb. 15 db, a megszokottnál kicsit vastagabb palacsintát sütünk. Én mindig a tésztába teszem az olajat és a sütés már száraz serpenyőben történik.Töltelék: 2 db újhagyma (lila), 1 csokor friss kapor apróra vágva, 10 dkg tehén és 10 dkg juhtúró, 1 db piros kaliforniai paprika apró kockára vágva, 10 dkg reszelt sajt, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg gépsonka felkockázva, kevés párolt brokkoli, egy doboz hámozott paradicsom, só, bors, oreganó, bazsalikom, 3 gerezd fokhagyma.Az újhagymát, kaprot, túrókat, sonkát, kaliforniai paprikát kevés sóval összekeverjük. Megtöltjük vele a palacsintákat, majd megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és a tekercseket 3 darabra vágjuk és kiolajozott jénai tálba ültetjük.Az olajat felforrósítjuk, belerakjuk az oreganót, bazsalikomot, hagymát, majd a paradicsomkonzervetés a zúzott fokhagymát. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk. Ezzel az öntettel nyakonöntjük a palacsintákat, majd 180 fokos sütőbe dugjuk. 15 perc után megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 5 perc alatt pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Szia! Van nálam egy kis meglepi neked. Kukucs:)
    http://gumimacik.blogspot.com/2009/05/szuper-chef-lennek-avagy-jo-velem.html

    VálaszTörlés