
Majd tizenegy óra volt, hogy visszaértünk, épp ideje volt elkezdeni a főzést.
Hozzávalók: 6 db nagyobbacska gomba, 2 szelet fehérkenyér, 3 db csirkemáj, petrezselyemzöld, só, bors, majoranna, 1 tojás, 1 közepes hagyma, 1 újhagyma.

A csirkemájat megkapargattam - a hártyás részeket megfőztem Jarjarkának ebédre.
A felaprított gombát, májat a párolt hagymához adtam és kb.10 percig hagytam sülni.
A kinyomkodott kenyérhez ütöttem egy tojást, belevágtam az ablakban nevelt petrezselyemből egy keveset, sóztam, borsoztam és alaposan megszórtam majorannával. Alaposan összekevertem a megpárolt májas masszával és a gombákba töltöttem. Jó sűrű tejfölből prémdíszt alkottam a gombakalapokra, majd 25 percre sütőbe toltam alkotásom.
Előételként 2 db bőven elegendő, főételként rizzsel, tartárral 3 db elegendő.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése