Hozzávalók: fél kg sertés lapocka, 3 gerezd fokhagyma, fűszerkeverék, 2 dl tej, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, zsálya, fél maréknyi olíva bogyó összevágva, gomba, mbors, só, liszt, olívával kevert napraforgó olaj, tejföl.
A sertéshúst előző este a fokhagymás, fűszerkeverékes tejbe áztatjuk.Főzés előtt kiszedjük a pácból, lecsepegtetjük és lisztbe forgatjuk. Felforrósítjuk egy serpenyőben az olajkeveréket, és a csíkokat hirtelen átsütjük. Közben egy lábasban kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beledobjuk az olívabogyót és a megpirított húsokat. A serpenyőben visszamaradt olajra dobunk még kevés lisztet, és felöntjük a megmaradt fokhagymás tejjel. Simára keverjük és ráöntjük a húsra.Állandó kevergetés közben hozzáadjuk a tejfölt, a kaprot , gombát és petrezselyemzöldet, valamint a zsályát. Ha szükséges, még adhatunk hozzá tejet, hogy kellő sűrüségű legyen, és szükség szerint fűszerezhetjük. Masni tésztával tálaltuk.
A sertéshúst előző este a fokhagymás, fűszerkeverékes tejbe áztatjuk.Főzés előtt kiszedjük a pácból, lecsepegtetjük és lisztbe forgatjuk. Felforrósítjuk egy serpenyőben az olajkeveréket, és a csíkokat hirtelen átsütjük. Közben egy lábasban kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beledobjuk az olívabogyót és a megpirított húsokat. A serpenyőben visszamaradt olajra dobunk még kevés lisztet, és felöntjük a megmaradt fokhagymás tejjel. Simára keverjük és ráöntjük a húsra.Állandó kevergetés közben hozzáadjuk a tejfölt, a kaprot , gombát és petrezselyemzöldet, valamint a zsályát. Ha szükséges, még adhatunk hozzá tejet, hogy kellő sűrüségű legyen, és szükség szerint fűszerezhetjük. Masni tésztával tálaltuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése