2009. április 6., hétfő

Tárkonyos csirkeraguleves


A tegnapi főzöcskéből maradt csirkemelldarabok és a kissé elszámított főttkrumpli felhasználása volt a célom, no meg az, hogy végre valami levest diktáljak a lányomba.
Hozzávalók: maradék csirkemell, ami nem volt elég szép a tegnapi ebédkészítésnél, kb 15 dkg,kockára vágott krumpli (most épp főtt), kb 15 dkg, 1 sárgarépa, 10 dkg, 1 fehér répa, kb 5 dkg, kb 3 dkg ,kevés apróra vágott vöröshagyma, liszt,só, bors,oregano, majoranna, tárkony, pirospaprika ,1 evőkanálnyi olaj, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanálnyi mustár, friss lestyán a kertből.
Az olajra rádobjuk a kockára vágott húsdarabokat, és addig pirítjuk, mig kifehéredik.Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, fehérrépát és fedő alatt addig dinszteljük, míg kissé megpuhulnak. Sózzuk,hozzáadjuk a borsot, oreganót, majorannát és tárkonyt ezeket is megfuttatjuk a forró olajon, majd stauboljuk, rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük. Mikor megfőtt, hozzáadtam a krumplit, az összevágott lestyánt.A tejfölt, mustárt kikevertem a maradék liszttel és behabartam a levest. Összeforraljuk és tálaljuk.


Sövénynyírás közben találta a fiam ezt a madárfészket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése