Paradicsomos,sajtos csirkemellrolád
Hozzávalók: 2 egész csirkemell, só, bors, majoranna,márványsajt, bacon, sonka,trappista sajt szeletben és reszelve,paradicsomlé (házi), frisslestyánlevél,fokhagyma,oreganó,tabascó,olajbogyó
A csirkemelleket úgy vágjuk fel, hogy kiteríthessük, 2 egész csirkemellből 4 rolád lesz.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával.Fektetünk rá 1 szelet bacont, 1 szelet márványsajtot, 1 szelet sonkát, és 1 szelet trappista sajtot és felcsavarjuk.Hústűvel vagy fogpiszkálóval összetüzzük és kevés olajon minden oldalukat megsütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük a roládokat. Paradicsomlébe beleszeljük a fokhagymát, a lestyánt, beledobjuk az összevágott olajbogyót,fűszerezzük sóval, oreganóval és tabascóval, ha szükségesnek érezzük tehetünk bele kevés ketchupot felforraljuk, majd a csirkemellre öntjük.
A csirkemellroládot kb. 25 perc alatt készresütjük, úgy, hogy félidőben megforgatjuk és 5 perccel azelőtt, hogy kivennénk a sütőből megszórjuk reszelt sajttal. Krumplipürével, főtt krumplival
tálaljuk.
Lilaakác a bejegyzés írásakor, és a húsz nappal későbbi virágözön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése