
No, de gyakorlat teszi a mestert....
Első ténykedésem az volt, hogy még azelőtt befűtöttem, hogy elővettem volna az élesztőt. Langyos vízben felfuttattam, majd adtam hozzá egy csésze zabpelyhet, egy csésze teljes kiőrlésű rozslisztet, és ugyanannyi graham lisztet. Dobtam bele fél-fél marék szezám,-napraforgó,-és lenmagot és késhegynyi sót. Alaposan kidolgoztam - azért, hogy ne ragadjon annyira adtam hozzá fél maréknyi réteslisztet. Alaposan bebugyoláltam egy konyharuhába és a radiátorra raktam keleszteni. Mikor kétszeresére nőtt a tészta ismételten átgyúrtam, majd megformáztam és a sütőedénybe raktam egy újabb kelesztésre. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készült el. Elégedett voltam az eredménnyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése