2010. május 22., szombat

Spárgás, zöldborsós rizottó

Ismételten szép spárgát kaptam kedvenc Tescomban - hiányozni fog, ha nyugdíjba megyek - és kaptam hozzá rizottónak való rizst is a Metroban elfogadható áron. Így aztán az ebéd egyik fogása már adott is volt. Mivel nagyon szép veséskaraj is hazakísért a boltból, - és a rizottót csak nem rontjuk el leveskockával- feldobtam a karajcsontból és a nyesedékekből egy kis húslevest is, hogy legyen mivel felengedni a rizst, no meg vacsorára daragombóccal jól fog esni.
Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 lila hagyma, 1vöröshagyma, fokhagyma aprítva. 20 dkg spárga, 1 doboz zöldborsó- frissel finomabb lett volna- reszelt sajt, olaj, vaj, 1 liternyi húsleves, 1 dl fehérbor
Itt ismételten csak az íródeák szerepe jutott, mert a lányom készítette.
Az olajos vajon megdinszteljük a hagymákat hozzáadjuk a rizst és 2-3 percig kevergetjük, majd merőkanalanként hozzámerjük a levest , beleöntjük a bort, hozzáadjuk a spárgát. Folyamatosan keverjük, hogy krémes állagú legyen, a húslevest mindig csak kanalanként adjuk hozzá. Legvégén hozzáöntöttük a borsót, átforgattuk a sajttal és ízesítettük reszelt parmezánnal.
Nekünk, lányoknak nagyon ízlett, a ház férfitagjai nem rajongtak a zöldekért, sőt a rizst sem nagyon kedvelik, így ők párizsi szeletet ebédeltek. Igaz Jarjarka csak kóstolót kapott, az ő ebédje parizel volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése