Valamikor, még a gyerekeim kamaszéveiben, amikor rendszeresek voltak a születésnapi zsúrok gyakran készítettem töltött tojást. Remek vendégváró étel hidegen, melegen pedig gyors, húsmentes vacsora. Mostanában valahogy nem jutott eszembe készíteni. Húsvét közeledvén, itt az ideje a tojásos ételeknek.
Hozzávalók: fejente 3 db keménytojás, só, bors, vaj, tejföl, mustár,hagyma, petrezselyem zöld
Öntethez: vaj, liszt, tej, zselatin
A zselatint forró tejbe keverjük. Készítünk egy besamell mártást, hozzáadjuk a zselatint is, fűszerezzük, és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Ha kihült belekeverünk fél pohár tejfölt.
A tojások sárgáját kivesszük, sóval, borssal, tejföllel, mustárral a reszelt hagymával, petrezselyemmel simára keverjük. Visszatöltjük a masszát a tojásokba és leöntjük a tartárral.
A hűtőben a zselatintól a tartár szépen megkocsonyásodik, és fényes mázzal vonja be a tojásokat.
Hozzávalók: fejente 3 db keménytojás, só, bors, vaj, tejföl, mustár,hagyma, petrezselyem zöld
Öntethez: vaj, liszt, tej, zselatin
A zselatint forró tejbe keverjük. Készítünk egy besamell mártást, hozzáadjuk a zselatint is, fűszerezzük, és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Ha kihült belekeverünk fél pohár tejfölt.
A tojások sárgáját kivesszük, sóval, borssal, tejföllel, mustárral a reszelt hagymával, petrezselyemmel simára keverjük. Visszatöltjük a masszát a tojásokba és leöntjük a tartárral.
A hűtőben a zselatintól a tartár szépen megkocsonyásodik, és fényes mázzal vonja be a tojásokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése