A babot jól megmostam- házi, Mama féle biobab- majd hideg vízben feltettem főni lassú tűzön. Nem tettem rá fedőt, mert az anyukám azt tanította, hogy akkor sokkal kevésbé üli meg a gyomrot a babétel, ha először fedő nélkül főzzük.
Míg a bab fődögélt, megtisztítottam 2 sárgarépát, 1 fehérrépát, kevés zellert és felkockáztam.
Ugyanez történt a kolbival is, bár annak csak egy része került a levesbe, mert Jarjarkának is és nekem is meg kellett kóstolnom. Ízlett mindkettőnknek. A babhoz adtam késhegynyi szódabikarbónát, megvártam míg felforr, majd hozzáadtam a zöldségeket, sót, a kolbászt, kevés őrölt babérlevelet , valamint egy gerezd fokhagymát. Mikor már majdnem puhák voltak a zöldségek, egy fél maréknyi csipedettet is beledobtam levesbetétként.
Vöröshagymás rántást készítettem kevés lisztből, édes paprikával és azzal rántottam be a levest.
Míg a bab fődögélt, megtisztítottam 2 sárgarépát, 1 fehérrépát, kevés zellert és felkockáztam.
Ugyanez történt a kolbival is, bár annak csak egy része került a levesbe, mert Jarjarkának is és nekem is meg kellett kóstolnom. Ízlett mindkettőnknek. A babhoz adtam késhegynyi szódabikarbónát, megvártam míg felforr, majd hozzáadtam a zöldségeket, sót, a kolbászt, kevés őrölt babérlevelet , valamint egy gerezd fokhagymát. Mikor már majdnem puhák voltak a zöldségek, egy fél maréknyi csipedettet is beledobtam levesbetétként.
Vöröshagymás rántást készítettem kevés lisztből, édes paprikával és azzal rántottam be a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése