A hétvégén nem sok időm volt főzőcskézni, mivel rengeteg házimunka várt rám.Ja a családi ház "örömei", meg aztán újsütetű nagymama révén mostanában nem a házimunka foglalkoztatott hétvégenként.
Így aztán gyorsan feldobtam egy tárkonyos ragulevest- ezúttal pulykából, mert leves nélkül nem ebéd az ebéd. Majd gyorsan összekészítettem a második fogást. Először is fogtam Jarjarkát- és elsétáltunk az ötödik szomszédba körtéért. Majd a saját almafánkól szedtünk két almát, Blanka nénitől 1 karalábét. A többi hozzávaló már megtalálható volt a saját hűtőben, kamrában.
Hozzávalók: 2 körte, 2 alma,1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, karalábé, 2 krumpli, 2 almapaprika, 2 paradicsom, 2 sárgarépa és nem utolsó sorban kevés sertésoldalas. Valóban kevés, hisz 5 pici darabra vágtam, mert ebben az ételben nem a húst szeretem, hanem a köretet. Jarjarka örült is neki, ugyanis a hús nagy része az övé lett.
A megtisztított hozzávalókat nagyobb darabokra vágtam és a hússal együtt jénaiba tettem. Sóztam, és alaposan megszórtam őrölt kömény, színes borsok, koriander, szegfűbors, mustármag keverékével. Meglocsoltam kevés szója szósszal, olíva olajjal és öntöttem alá fél dl vizet. A tál tetejére raktam zöldség zöldjét, lestyánágat, amit tálalás előtt kidobtam, de remek ízt, illatot ad az ételnek. Fedő alatt egy órát sütöttem, majd fedő nélkül kb. 10 percet.
2011. szeptember 25., vasárnap
Zöldséggel-gyümölccsel egybesült oldalas
A hétvégén nem sok időm volt főzőcskézni, mivel rengeteg házimunka várt rám.Ja a családi ház "örömei", meg aztán újsütetű nagymama révén mostanában nem a házimunka foglalkoztatott hétvégenként.
Így aztán gyorsan feldobtam egy tárkonyos ragulevest- ezúttal pulykából, mert leves nélkül nem ebéd az ebéd. Majd gyorsan összekészítettem a második fogást. Először is fogtam Jarjarkát- és elsétáltunk az ötödik szomszédba körtéért. Majd a saját almafánkól szedtünk két almát, Blanka nénitől 1 karalábét. A többi hozzávaló már megtalálható volt a saját hűtőben, kamrában.
Hozzávalók: 2 körte, 2 alma,1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, karalábé, 2 krumpli, 2 almapaprika, 2 paradicsom, 2 sárgarépa és nem utolsó sorban kevés sertésoldalas. Valóban kevés, hisz 5 pici darabra vágtam, mert ebben az ételben nem a húst szeretem, hanem a köretet. Jarjarka örült is neki, ugyanis a hús nagy része az övé lett.
A megtisztított hozzávalókat nagyobb darabokra vágtam és a hússal együtt jénaiba tettem. Sóztam, és alaposan megszórtam őrölt kömény, színes borsok, koriander, szegfűbors, mustármag keverékével. Meglocsoltam kevés szója szósszal, olíva olajjal és öntöttem alá fél dl vizet. A tál tetejére raktam zöldség zöldjét, lestyánágat, amit tálalás előtt kidobtam, de remek ízt, illatot ad az ételnek. Fedő alatt egy órát sütöttem, majd fedő nélkül kb. 10 percet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése