A neten olvastam, és érdekesnek találtam az ötletet, de mivel kis családom utálja a tököt, így a kísérletezésre csak most került sor. Ilyenkor ősszel már nem igazán lehet zsenge főzőtököt találni a kertben, így a mai tökfőzelékem megalkotásához behozott termény héjába maximum a műkörmöt lehetett volna belenyomni, az én gyenge karmaimat nem. Így a tökfőzelék készítésekor kicsit csaltam hogy a tök érett, kissé édeskés ízét elfedjem - a tejföl mellé kefirt is kevertem habaráskor.
Ami az egyik ételnél hiba, az a másiknál előny lehet - gondoltam - és végre kipróbálhattam a Töksalátát.
Vizet feltesszük forrni, sózzuk. A tököt 1 centiméteres kockákra vágjuk és a lohogó sós vízben kb. 5 percig főzzük.
2 kanálnyi majonézt, ugyanannyi tejfölt, 1 kanálnyi mustárt, 1 kávéskanál olíva olajat, 1 kávéskanál balzsamecetet összekeverünk. Sózzuk, borsozzuk. Beleszedjük a tök darabkákat.
Megszórjuk apróra vágott lila hagymával, petrezselyem zölddel, pritamin paprikával.
Ha tartalmasabbá akarjuk tenni, szelhetünk bele főtt tojást, sonkát, sajtot.
Meleg salátaként penne tésztával is tálalható.
Ami az egyik ételnél hiba, az a másiknál előny lehet - gondoltam - és végre kipróbálhattam a Töksalátát.
Vizet feltesszük forrni, sózzuk. A tököt 1 centiméteres kockákra vágjuk és a lohogó sós vízben kb. 5 percig főzzük.
2 kanálnyi majonézt, ugyanannyi tejfölt, 1 kanálnyi mustárt, 1 kávéskanál olíva olajat, 1 kávéskanál balzsamecetet összekeverünk. Sózzuk, borsozzuk. Beleszedjük a tök darabkákat.
Megszórjuk apróra vágott lila hagymával, petrezselyem zölddel, pritamin paprikával.
Ha tartalmasabbá akarjuk tenni, szelhetünk bele főtt tojást, sonkát, sajtot.
Meleg salátaként penne tésztával is tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése