2014. szeptember 30., kedd

Nagyi kötödéje - Martin babazsákja


Az ötletet a Pinteresten találtuk a lányommal, de egy kicsit átvariáltam, mert ez a méhsejt minta nekem jobban tetszik. Mivel az unoka szeptember végén született, számításaink szerint áprilisig használhatja a zsákot, így a 74-es méretű hálózsák adta a méretet. Két részből kötöttem. Háta, mely egyben a kapucnit is kiadja 87 cm , hosszú rizskötéssel készült. Miután én sem tudtam mit jelent , így leírom. Nekem Gyöngyvér  írta le - köszönöm. Hosszú rizs: csak a színén váltunk.
Nekem Red Heart Lisa fonalból 4-es tűvel 64 szem adta ki. Az elejét szintén 64 szemmel kezdtem, de ha újra kötném, akkor minimum 12 vel szélesebb lenne, mert a csavart minta összehúzta és kellett kötnöm még a szélére egy passzét, amit gomboláspántnak használtam, hogy szép domború legyen a minta.
Tehát a minta 5 hosszú rizs, 2 fordított, 8 sima- ezt csavarom, 2 fordított, 32 a méhsejt minta, 2 fordított, 8 sima a csavarásnak, 2 fordított, 5 hosszú rizs
A méhsejt minta leírása - egy ősrégi Fürge ujjak-ból
A kapucnit a háta behajtásával alakítottam ki, mintha papírrepülőt hajtogatnánk. Ha újra megkötném, akkor az utolsó 17 cm-be beleszaporítanék, enyhe trapézformára, akkor még szebben lehetne kialakítani a kapucnit.
Az oldalakat összevarrtam - ekkor derült ki, hogy az én izlésemhez képest nagyon kisimulna a csavarás, így az egyik oldalt felszedtem és két sima, két fordított váltakozásval kialakítottam a gomboláspántot. Homokszínekben játszó nagy gombot választottam hozzá, mert olyanok a babakocsi színei.

2 megjegyzés: