2014. június 29., vasárnap

Meggyes kedvenc


Nagyon gyorsan akartam finomat sütni, így esett a választás erre a "dobálós" süteményre.
Hozzávalók: 2 tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 20 dkg liszt, 5 dkg darált dió, fél sütőpor, 5 pupos kanál cukor, csipet fahéj, kb 30 dkg meggy
A tojások sárgáját az olajjal, tejjel, cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztes, diós, sütőporos, fahéjjas keveréket, és azzal simára dolgozzuk. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Rászórjuk a kimagozott meggyet és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 20 percig sütjük. (tűpróba) Porcukorral meghintve tálaljuk. Illene várni a szeleteléssel, amig kihül, de nálunk erre még nem volt példa, hogy kibírja a család.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése