2011. október 1., szombat

Csirkemell kolbászkrémmel, shiitake gombával, dödöllével

Ma a győri Vásárcsarnokban csavarogtunk a lányommal, mikor az egyik árusnál megláttuk a shiitake gombát. Nagyon kedveljük a különlegességeket, így a mai ebéd megalkotásához vettünk kettő darabot. /A gomba kilója 3.300 forint, tehát nem lehet pazarolni/
Hozzávalók: 1 csirkemell, shiitake gomba, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem zöld, mustár, vaj, só, füstölt sajt, valamint a névadó Tóalmási pokol tüze kolbászból egy darab.
A hozzávalókat a sajt és a gomba kivételével univerzális aprító masinába raktuk - előbb-utóbb részletes dicshimnuszt írok róla, egyenesen imádom - és pépessé abszolváltuk.A csirkemellet szétnyitottuk, klopfoltuk, majd kissé sóztuk. A masszát a csirkére kentük, megraktuk a csíkokra vágott gombával, majd alaposan megszórtuk a reszelt sajttal. Fogpiszkálóval összetűzve mindkét oldalát megpirítottuk. A húst egy lábasba raktuk, a serpenyőbe löttyintettünk jóféle fehér bort és addig kevergettük, míg feloldotta az összes pörcöt.
Ezt a jóízű mártásalapot a húsra borítottuk. Sütőben, fólia alatt 40 percet sütöttük, majd a fóliát levéve még addig, míg a mártás be nem sűrűsödött, és a hús szép piros nem lett.
A Mama által készített dödölle körettel és töksalátával fogyasztottuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése