2010. április 25., vasárnap

Spagetti á la Gyöngyvér

A mai nap is a kertészkedésről szólt, így a főzés a lányomra maradt. A barátja a gyep szellőztetésével, fűnyírással volt elfoglalva, míg én az előkertben tevékenykedtem. A gyomtalanítás mellett a tulipánhagymákat próbáltam kiásni, kevés sikerrel. Ezeket a tulipánokat még öcsém ültette több, mint egy évtizede, így aztán nem csoda, hogy térdig álltam a gödörben, de a hagymáknak még híre hamva sem volt. Annyit valószínű sikerült elérnem, hogy jövőre még kevésbé nőnek egy sorban a virágok.Spagettiszósz: Kevés olívaolajon megfuttatunk apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadunk 2 gerezdnyi fokhagymát, hozzáadunk egy teáskanál cukrot és karamellizáljuk. Felöntjük egy üveg házi paradicsomlével, ízesítjük egy kanálnyi balzsamecettel, oreganóval, sóval, borssal, és kevés őrölt babérlevéllel. Dobunk bele pár hajtásnyi lestyánt és lassú tűzön főzzük.
Kevés olajon megfuttatunk apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven oreganóval. Mikor kifehéredik, hozzáadjuk a káposztareszelőn lereszelt gombát. Felöntjük a szósszal és készre főzzük. Sok-sok reszelt sajttal, parmezánnal tálaljuk.
Jarjarkának is nagyon ízlett, de ő sajátos módon ette. A spagettiszálakról lenyalogatta a szószt, majd a "meztelen" tésztát elhelyezte a tányér mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése