Ma reggel kedvenc szomszéd asszonyom ébresztett, szokás szerint kerítés partyra invitált. Mi nagyon kedveljük egymást, de nagyon ritkán szoktunk átmenni egymáshoz. Ha valami gondunk, vagy mondanivalónk van, csak elrikkantjuk magunkat és a másik már meg is jelenik a kerítésnél. Olyankor cseréljük ki kedvenc receptjeinket, dicsekszünk a legújabb alkotásainkkal és vitatjuk meg a világ dolgait.
Nos, Blanka néni, ma azért szólított kerítéshez, mert kapott egy csomó fejteni való babot - aki nem tudná mi az, annak elmondom: a hüvelyben teljesen kifejlett, de még nem száraz bab.Körömmel szétnyomható, főve gesztenye ízű, nagyon finom és kevésbé bántja a gyomrot, mint a száraz bab. - és úgy gondolta, hogy főzzek finom bablevest. Hogy a menü váltással gondot ne okozzon, rögtön hozta a bab mellé s sárga és fehérrépát, valamint a zeller zöldet és figyelmesen megérdeklődte, hogy van e otthon csipedett, mert ha nincs, akkor már szalad is a kamrába. Nos, ennyi figyelmesség után természetes volt, hogy Blanka néni által kitalált leves lett az ebéd.
Hozzávalók: 1 kg fejteni való bab - kifejtve kb 1/2 l. só, babérlevél, apróva vágott fehér, sárgarépa, zellerzöldje, zöldségzöldje, vörös és fokhagyma, liszt, olaj, piros paprika, csipedett
A megtisztított, megmosott babot hideg vízbe feltesszük főni, sóval, babérlevéllel, vörös és fokhagymával a gyökérzöldségekkel, valamint a száraz csipedettel együtt. A zeller és zöldségzöldjét beledobjuk izesíteni, - később majd kivesszük, ha a család nem szereti - én szeretem a főtt zöldet. Mikor a bab megfőtt fokhagymás rántást készítünk , ha lehet két féle őrölt paprikával és berántjuk a levest. Felforraljuk és aki szereti annak egy kanálnyi sűrű tejföllel tálaljuk.
Nos, Blanka néni, ma azért szólított kerítéshez, mert kapott egy csomó fejteni való babot - aki nem tudná mi az, annak elmondom: a hüvelyben teljesen kifejlett, de még nem száraz bab.Körömmel szétnyomható, főve gesztenye ízű, nagyon finom és kevésbé bántja a gyomrot, mint a száraz bab. - és úgy gondolta, hogy főzzek finom bablevest. Hogy a menü váltással gondot ne okozzon, rögtön hozta a bab mellé s sárga és fehérrépát, valamint a zeller zöldet és figyelmesen megérdeklődte, hogy van e otthon csipedett, mert ha nincs, akkor már szalad is a kamrába. Nos, ennyi figyelmesség után természetes volt, hogy Blanka néni által kitalált leves lett az ebéd.
Hozzávalók: 1 kg fejteni való bab - kifejtve kb 1/2 l. só, babérlevél, apróva vágott fehér, sárgarépa, zellerzöldje, zöldségzöldje, vörös és fokhagyma, liszt, olaj, piros paprika, csipedett
A megtisztított, megmosott babot hideg vízbe feltesszük főni, sóval, babérlevéllel, vörös és fokhagymával a gyökérzöldségekkel, valamint a száraz csipedettel együtt. A zeller és zöldségzöldjét beledobjuk izesíteni, - később majd kivesszük, ha a család nem szereti - én szeretem a főtt zöldet. Mikor a bab megfőtt fokhagymás rántást készítünk , ha lehet két féle őrölt paprikával és berántjuk a levest. Felforraljuk és aki szereti annak egy kanálnyi sűrű tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése