2014. március 30., vasárnap

Málnás jughurttorta


Már hetek óta kacérkodtam a gondolattal, hogy kellene alkotnom egy könnyű édességet, de mindig sikerült lebeszélni magamat, egyrészt a cukromra való hivatkozással, másrészt a mérleg kijelzőjének eszembe idézésével. No, de tegnap este - kiváló időpont tortagyártásra - nem tudtam ellenállni édességvágyamnak. Pár receptet elolvastam a neten, majd szokás szerint sütöttem valami mást.
Nagyon megtetszett Limara piskótája, és valóban igaza van  a Bosch egy jó szerkentyű. Háztartásomban a harmadik, amit feltétel nélkül imádok. ( az almás szerkentyüket nem számoltam )
Az egyikről már írtam beszámolót, majd követi a többi is, csak mostanában hanyagolom a blogírást - szégyenlem is.
Piskóta: 2 tojást ütöttem a masinába 2 kanál kristálycukor kiséretében, és a legnagyobb fokozaton hagytam hogy dolgozzon magában. Bekapcsoltam a sütőt 180 fokra állítva, hogy kellőképp meleg legyen mire végzek a piskótatésztával. Kivajaztam,liszteztem a kis tortaformát. Mikor kellőkép habosnak, krémesnek minősítettem a tojásokat, hozzáadtam 2 kanál lisztet, majd egy kevés olajat. A Bosch még kevert-kavart kicsit, és máris önthettem a formába a tésztát. Gyorsan bedobtam a sütőbe és kb. 10 perc múlva kész is volt a tortám alapja.
Közben körülnéztem a hűtőben, hogy mi is a felhozatal. Találtam két doboz natur joghurtot, kb. tíz dekányi túrót, és fél doboz főzőtejszínt.
Mindezt beledobtam, öntöttem kedvenc masinámba, egy kanál cukor és egy vaníliáscukor kiséretében. Reszeltem bele kevés citromhéjat, vágtam bele friss citromfüvet, és bolondítottam egy kis citromlével, hogy igazán pikáns legyen.
Feltettem összemelegíteni és raktam bele egy csapott evőkanálnyi zselatint. Mikor a joghurt átlangyosodott, gyorsan kihűtöttem. - nem tudtam kivárni, hogy ezt magától tegye, kivittem az udvarra és ott kevergetve sietettem - Mikor langyosnak minősítettem, belekevertem a fagyott málnaszemeket - ez is hűt - felkiáltással és a tortaformába visszahelyezett piskótára öntöttem.
Fél órát hagytam vacogni a hűtőben, és máris vágtam belőle egy szeletet. Szűk másfél óra alatt már ehettem is a tortácskámat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése