2014. január 26., vasárnap

Fafülgombás sertéscsíkokLegutóbbi pesti utam alkalmával az unokabátyámék elvittek egy "kinai" büfébe. Ott ettem egy fafülgomba elnevezésű salátát. Miután a Google a barátunk, itthon rá is kerestem, mert ez most kivételesen izlett. Nem pontosan azt találtam meg, de találtam pár receptet, ami inspirált, ebből alkottam meg az én verziómat.
A sertést vékony csíkokra vágtam - (eredetileg csirkemellet akartam elővenni, de megint nem cimkéztem fel a húst, így ez olvadt ki) - majd sóval, kinai sóval, borssal ízesítettem és megszórtam keményítóvel, és mint tanácsolták - félretettem pihenni.
Vékony csíkokra vágtam a sárgarépát, a laskagombát, nagyobb darabokra egy fej vöröshagymát, majd apróra szeltem 2 gerezd fokhagymát, egy darab gyömbért. Beáztattam a  szárított fafülgombát, feltettem a vizet a spagettihez. Tudom, hogy nem autentikus - de mindenki azzal főz, ami van itthon.
Előkészítetem a kinai sót, kinai ecetet, cukrot, szezámolajat és a szójaszószt, és már indulhatott is a főzés.
A tésztát beledobtam a vízbe, a husokat a forró olajba. Majd amikor a hús megsült,  kihalásztam az olajból és félretettem. Leöntöttem az olajat, a wokba dobtam a fokhagymát és a gyömbért. Rövid idő után hozzáadtam a sárgarépát , hagymát és egy kis vizzel elkevert keményítőt. Ezek után következtek a gombák.
Miután egy ideig ezeket rázogattam a wokban, adtam hozzá egy kis cukrot, kinai sót, szójaszószt egy kevés kinai ecetet. Dobtam bele egy maréknyi téli salátakeveréket és a leszürt tésztát. Szezámolajjal meglocsoltam és már kész is volt az ebédem. Legközelebb felhasználom a fagyasztóban vacogó bambuszrügyet is, de most kiment a fejemből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése