2013. november 4., hétfő

Seréssült zöldségágyon


 A mai ebédem alapötletét a kelkáposzta ültetvényem adta. (legközelebb fotó is lesz róla)  Az idén óriásira nőttek a kelkáposzták, vétek lenne őket nem felhasználni.
Letörtem pár harsogóan zöld, vastag, pozsgás külső levelet,  mondván ebből alkotok valamit, de aztán ahogy befele csattogtam a kertből, eszembe jutott, hogy pár napja szedtük fel a sárgarépát és a paszternákot. Elképzeltem, hogy mennyire feldobná az étel látványát  és az ízét ez a két zöldség  és máris felkaptam pár darabot. Dobtam hozzá egy krumplit, 3 gerezd fokhagymát és egy közepes fej vöröshagymát, valamint a kert utolsó paradicsomját. Nem is rossz teljesítmény, hogy egy ekkora fagy után még tövéről tudtam paradicsomot szedni.
A húst ( kb 30 dkg nyúlja vége) sóztam, borsoztam , majd mindkét oldalát megpirítottam olaj és vaj keverékén.
A tepsit kivajaztam és beledobtam a levélnyelétől megfosztott, feldarabolt kelkáposzta leveleket. Sóztam, borsoztam, megszórtam köménnyel mert szerintem a kelkáposzta és a kömény nagyon bensőséges viszonyban vannak egymással. A levélzöldség tetejére sorakoztattam a husokat, amelyet vékonyra felszeletelt vörös és fokhagymával szórtam be. Ezek után következett a hasábra vágott krumpli, valamint a gyökérzöldségek, és a felkockázott paradicsom.
Sóztam és a zöldségeket is megfűszereztem. Alufóliával letakarva 50 percet sütöttem 200 fokon, majd a fóliát levéve még 10 percet.
Nagyon finom, egészséges ebéd lett, ahol számonra már nem meglepő módon ismét a zöldségféle bizonyult kevésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése