2012. november 15., csütörtök

Nagyi kötödéje: Attila takarója


Ismét egy kis takaró, ami azt jelenti, hogy gyarapodik a családunk. Miután menyemnek nagyon megtetszett az a takaró, amit Reginának készítettem - a képpel, leírással még adós vagyok, de anno elmaradt, azóta meg elfelejtettem a mintát. Úgy, hogy még ki kell tapasztalnom, hogy hogyan is kötöttem - így Attila, mert így fogják hívni a kis jövevényt egy nagyon hasonló, de természetesen nem ugyanolyan takarót kap, hisz minden unokának kijár egy csakis neki szóló darab.
A takaró 30 dkg Red Heart Lisa fonalból készült.142 szemmel kezdjük. Nyolc sor lustakötés majd a minta következik.
9.sor: 8 sima, 1 ráhajtás, 1 szemet lekötés nélkül átveszünk a jobb tűre, majd két szemet simán összekötünk és a lekötött szemet átemeljük a simán levett szemen, majd egy ráhajtás következik. Ez a minta ad egy lyuksort, amibe díszítéskép egy matlaszé szalag húzható, természetesen kék.:)
majd 20 db 6 szemből álló csavart minta következik az alábbiak alapján. 3 szemet leveszünk, a munka mögé tesszük.Lekötjük simán a következő 3 szemet, majd sima kötéssel a munka mögé tett szemeket is. Ezek után ismét a lyuksor mintája jön. 1 ráhajtás, 1 szemet leveszünk, 2 szemet simán összekötünk, majd áthúzzuk a levett szemen 1 ráhajtás. A sor befejezése ugyanaz mint a kezdés 8 sima.
10.sor: 8 sima,a ráhajtást simán lekötjük, 1 fordított, majd a ráhajtást ismét simán kötjük. a csavart minta páros sorait fordított kötéssel kötjük, majd 1 sima, 1 fordított, 1 sima, és a szél 8 sima.
3-8 az a színén sima, a visszáján fordított, kivéve a széleket amely mind a színén, mint pedig a munka visszáján sima kötés, valamint a lyukminta, amely 2 soronként ismétlődik.
A kellő hossz elérése után ismét 8 lustakötéssel készült sor következik, és végül leláncoljuk a takarót.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése