2012. november 13., kedd

Kínaikel saláta

 Mai ebédem után valahogy nem igazán vágytam nehéz vacsorára - amin nem igazán voltam meglepődve, mert anno minimum epegörccsel végződtek a babos káposztás ebédjeim.
Így esett a választásom egy salátára. Tudom, nem nagy képzelőerőre vall, hogy egy napon belül kétszer is káposzta az alapanyag, de szegény (és lusta) asszony abból főz, amit talál a hűtőben.
Hozzávalók: 1/8 aprított kínai kel, 2 kanál tejföl, 1 kanál magos mustár, 1 kanál olíva olaj, csipet só, bors, 2 db főtt tojás, 1 piros paprika - az utolsó a kertből - 1 újhagyma, 1 alma, 5 dkg sajt - nálam 2 féle, kb 5 dkg sonka.
A tejfölt,  sót, borsot, mustárt, olajat összekeverjük. Hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat , és főtt tojással díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése