Nyár van, fogyókúra - tehát főzeléket, főzelékkel kell enni. Miután az alapanyagok száma véges, így ráfanyalodtam a kevésbé kedvelt kelkáposztára is. De miután a káposzta egészséges, így némi átalakítással kedvemre való ebéd készült.
Hozzávalók: fél kg kelkáposzta, 2 nagyobb krumpli, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, kömény, 2 babérlevél, szalonna, kolbász virsli, olaj, liszt, őrölt pirospaprika
A káposztát, krumplit felkockáztam. A jó füstölt házi szalonnát feltettem lassú tűzre, hogy kiolvadjon, majd beledobtam a karikára vágott kolbászt, virslit. Mikor kissé megsültek felöntöttem vízzel, hogy ellepje. Beledobtam a káposztát, krumplit és a fűszereket, valamint az apróra vágott vöröshagyma felét és az egyik gerezd fokhagymát. Mikor minden megpuhult, kevés olajba megfuttattam a vöröshagymát és a maradék fokhagymát, hozzáadtam 2 csapott kanál lisztet és kevergettem, míg barnulni nem kezdett. - Nagyanyám mindig azt tanította, hogy a káposztának és a babnak sötétebbre kell pirítani a rántást, attól ízletesebb, - szót fogadtam -
majd dobtam bele piros paprikát és kevés vízzel felengedtem és szép simára kevertem a rántást.
Beleöntöttem a főzelékbe, majd még egyszer felforraltam az ételt. Miután én szeretem a csípőset, így chili karikákkal tálaltam.
Legújabb különlegességem: a zöld kardvirág.
Hozzávalók: fél kg kelkáposzta, 2 nagyobb krumpli, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, kömény, 2 babérlevél, szalonna, kolbász virsli, olaj, liszt, őrölt pirospaprika
A káposztát, krumplit felkockáztam. A jó füstölt házi szalonnát feltettem lassú tűzre, hogy kiolvadjon, majd beledobtam a karikára vágott kolbászt, virslit. Mikor kissé megsültek felöntöttem vízzel, hogy ellepje. Beledobtam a káposztát, krumplit és a fűszereket, valamint az apróra vágott vöröshagyma felét és az egyik gerezd fokhagymát. Mikor minden megpuhult, kevés olajba megfuttattam a vöröshagymát és a maradék fokhagymát, hozzáadtam 2 csapott kanál lisztet és kevergettem, míg barnulni nem kezdett. - Nagyanyám mindig azt tanította, hogy a káposztának és a babnak sötétebbre kell pirítani a rántást, attól ízletesebb, - szót fogadtam -
majd dobtam bele piros paprikát és kevés vízzel felengedtem és szép simára kevertem a rántást.
Beleöntöttem a főzelékbe, majd még egyszer felforraltam az ételt. Miután én szeretem a csípőset, így chili karikákkal tálaltam.
Legújabb különlegességem: a zöld kardvirág.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése