2009. június 2., kedd

Könnyű ebéd

Ez nem articsóka, csak egy gaz.

Ma kooperáióban készült az ebéd, mivel én levest, a lányom édességet kívánt. Így beosztottuk, ki - ki kedvére főz, aztán majd megkóstoljuk a másik alkotását.


Májgaluska leves gazdagon

Hozzávalók:2 db sárgarépa, 1 krumpli, 2 fehérrépa, 1,5 db pulykamáj,só, bors, majoranna, újhagyma, fokhagymaszár, 1 marék spenót, kapor, olaj, 1 kanál liszt,pirospaprika,1 tojás, 3 kanál búzadara.

Az aprított zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, majd stauboljuk, megszórjuk pirospaprikával és feleresztjük. A májat megkaparjuk. A spenótot, újhagymát,fokhagymaszárat, spenótot, kaprot apróra vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk. Ha kihült összekeverjük a májjal, tojással,búzadarával .Fűszerezzük, sóval, borssal, majorannával. A levesbe szaggatjuk és készre főzzük.Máglyarakás

Fonottkalács felszeletelve, 3 tojás, tej, cukor, baracklekvár, fahéj, 3 db nagyobb alma, vaj. A kalácsot centi vastagra szeleteljük. A tojások sárgáját, tejet és kevés cukrot összekeverjük, az almákat nagyon vékony szeletekre vágjuk- nem hámozzuk meg. 3 kanál cukrot kevés vajon karamelizálunk, fűszerezzük fahéjjal, és megdinszteljük benne az almacikkeket. A kalács szeleteket a tojásos masszába mártjuk és a kivajazott tálba rakjuk. Ráhalmozzuk a fele almát, meglocsoljuk baracklekvárral, majd jöhet a következő réteg. A tevékenységet addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak - az utolsó réteg kalács legyen. Forró sütőbe dugjuk. Míg sül, felverjük a tojásfehérjéket kevés vaniliáscukorral, majd gyengéden beleforgatunk 3 kanál baracklekvárt. Mikor az édesség megsült, ráterítjük a tojásfehérjét és 5 percre visszadugjuk a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése