2017. július 1., szombat

Kapros-fokhagymás cukkinileves pirított rozskenyérrel és szalonnával

Végre akkorára nőtt a cukkini, hogy le lehetett venni. Háromszor vetettem az idén három félét, de csak harmadszorra, a gömbölyű fajtából lett termő bokor. A többi tökféle sztrájkolt az idén, ki se nőtt.
A cukkinit lereszeltem, majd sült hús szaftos lében feltettem főni. Bőven adtam hozzá apróra vágott kaprot és 2 gerezd fokhagymát. Sóztam. Mikor félig megfőtt- 8 perc - fele joghurt, fele tejföl keverékkel kevés liszttel behabartam.
Jó házi tokaszalonnát apróra vágtam és megpirítottam, majd a zsírján megsütöttem 2 szelet rozskenyér kockákat.  Izlett, és meglepően laktató lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése