2017. január 10., kedd

Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

Valami leves kell, szólott a Dédi. Így aztán negyed óra alatt alkottam levest abból, amit a hűtőben találtam. 
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 salottahagyma, a póréhagyma zöldes szára, friss zöldje, 2 gerezd fokhagyma, vaj, liszt, fehérbor, só, bors, kakukkfű
A hagymákat karikára vágtam és párolni kezdtem, megszórtam liszttel, majd felengedtem 1 dl fehérborral. Hozzáadtam a kellő mennyiségű vizet és a fűszereket. Kicsit kevergettem, majd forrás után hagytam csendesen fődögélni.
Közben kicsit megpirítottam a kenyeret, ráfektettem a sajtszeleteket és bedugtam a grill alá.
Negyedóra múlva tálaltam. Tudom, hogy ez egy nagyon leegyszerűsített változat, de gyors és nagyon finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése