2013. július 11., csütörtök

Brassói aprópecsenye

A nyaraló ifjúságot és finoman szólva is ragadozó fiamat vártam vissza egy kis brassóival. Érzésem szerint nagyon jól sikerült. Megették, tehát biztos nekik is bejött:P



Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
2 ökölnyi vöröshagyma pépesre darálva
3 nagy gerezd fokhagyma pépesre darálva
1,3 kg hús (sertés comb) kockára vágva
1 púpos ek sertés zsír
4 szelet bacon kockára vágva
1 tk majoranna
1 kk őrölt bors
A zsírban megfuttatjuk az apróra vágott vacon szalonnát, addig pirítjuk, amíg ropogós nem lett. Ezután rádobjuk az apróra vágott húst és nagy lángon pirítjuk, 10-12 percig folyamatosan forgatva.  Beletesszük a darált hagymákat, sózzuk, fűszerezzük és fedő alatt főzve, meg-megkeverve puhára főzzük. Ha a hús nem engedne elég vizet, akkor kevés vízzel higíthatjuk. Frissen sült kockára vágott krumplival összekeverve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése