2011. május 1., vasárnap

Lencsepástétom

Vőm születésnapját a hédervári Kont étteremben ünnepeltük, és ott hoztak zakuszkaként - míg a rendelésünkre várakoztunk - lencsepástétomot pirítóssal. Nagyon ízlett mindhármunknak, így nem volt kétséges, hogy megpróbálom lemásolni. Lányom szerint sikerült.
Hozzávalók: 20 dkg lencse, babérlevél, kömény, bors, só, 2 db sárgarépa, olaj, vaj, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, mustár
A lencsét és a sárgarépát sós, babérleveles vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymákat felaprítjuk és a vajon megdinszteljük. Keverőtálba tesszük a hozzávalókat és botmixerrel simára keverjük. Pirítóssal tálaljuk.
Tulipán pillangó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése