2017. október 22., vasárnap

Hússal töltött krumpligombóc gombamártásban


Húsleves készült többek között csirkecombból is. Édesanyám megette a főtt disznóhúst, de a vett csirkével fenntartásai voltak. Ha nem akartam, hogy Jarjar kutyus gyomorrontást kapjon, valamit ki kellett találnom. 
A csirkehúst, vöröshegymát, 1 gerezd fokhagymát, egy főtt sárgarépát, egy főtt paszternákot késes aprítóval pürésítettem, majd izesítettem sóval, borssal, majorannával. Még mindig ízetlennek éreztem, így feldobtam egy kisebb marék bazsalikommal. Úgy már megfelelőnek minősítettem.

20 dkg főtt krumpliból, kevés zsírral, sóval, 30 dkg liszttel tésztát készítettem, majd kb fél cm vastagra nyújtottam. Négyzeteket vágtam, majd megtöltve gombócokat készítettem. Lobogó forró vízben kifőztem.
Egy fej hagymát , 1 paradicsomot, 1paprikát apróra vágtam, majd kevés olajon megdinszteltem. Lereszeltem negyedkiló gombát és azt is beleraktam. Megszórtam pirospaprikával, felöntöttem kevés vízzel, dobtam bele egy pörkölt kockát és 20 percig főztem. Tejfölből, lisztből, tejből habarást készítettem. Forrás után tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése