2017. április 24., hétfő

Húsvéti szünet 2.

 Korán ébredtünk, bár az otthoni szokásokhoz képest jó egy órát ráhúztak az alvásra a fiúk. Reggeli után nagy munka várt rájuk. Veteményeztünk. Mindenki kapott vödröt, szerszámot. A vödörbe magokat, napraforgó, répa, bab, kukorica, búza, sütőtök, meg ki mit talált, vagy szeretett volna. Majd ha kikel, akkor kiderül, hogy mit is vetettek a fiúk. Dédi kihúzta a sorokat, a srácok szórták a magot.
Munka végeztével - értsd: amikor megunták - Zsebi leellenőrizte, hogy alaposan be lett-e takarva a vetés.


Ezek után, a jól végzett munka tudatával lazítás végett elmentünk a játszótérre. Nagyon szeretik, minden mamás tartózkodásnál minimum egyszer ki kell ide látogatni.Voltunk Győr több játszóterén, de ezt kedvelik a legjobban. A hosszú séta, valamint a reggeli munka hatására megéheztek a srácok, így rögtön evéssel kezdtünk. De legalább volt mit leugrálni.



Mazsóka egyből a betontelepet hódította meg, a nagyobbak pedig a kalózhajót foglalták el.

Délután megérkeztek az unokatesók is. A két kicsi külön foglalta el magát, míg a nagyok várkapitányosat játszottak a kukoricagóréban.

 A közösen és versengve fogyasztott vacsora után három hullámban zajlott a fürdetés. Mazsóka még a dédit is majd belehúzta a kádba. Majd mese és alvás következett. Regina és Bogyóka fejtől-lábtól aludtak, legnagyobb meglepetésemre a legkisebb összezördülés nélkül gyorsan elaludt mindenki.

Az éjszaka folyamán aztán a két kicsi beköltözött mellém, de még álmukban is egymás társaságát keresték. A nagyok végigaludták az éjszakát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése